Blitzdefence


Grundidéen

De rituelle kampe imellem mænd, har tendens til at begynde med ” Hvad så, har du et problem!” eller ” Hvad glor du på ? ”. Disse spørgsmål ender ofte i slag mod hovedet og efterlader gang på gang fatale skader og spreder for det meste udbredte motiver i solo kampe. I 1987 skrev stormester Kernspecht i sin bog ”On Singel Combat” allerede dengang, at den ægte kamp finder sted inden kampens begyndelse og at vinderen på forhånd, i de kritiske sekunder inden første slag, har besluttede sig for at vinde. På dette grundlag påbegyndte Kernspecht at forske i ”konflikt teori” iblandt mænd. Nogle observationer rykkede hans syn på verden, idet han tidligere havde været en tilhænger af Asiatisk filosofi ” Mind like water”, og havde troet på, at en rolig og ikke ophidsede mand der bevarer overblikket ville vinde i en kamp. Efter et stykke tid begyndte han alligevel at kunne se fornuften i at anspore egen psyke før en kamp. Under forskningen fremmede Kernspecht ritualer, som i dag går 100 år tilbage og som til stadighed er en instinktiv afstamning til mange gadekæmpere. Disse ritualer er dog ikke nået den status endnu, hvor nogen forsker har overvejet at tillægge eksamination heri.Alligevel er ritualerne styrerne for den immune proces under enhver fysisk konfrontation. Kender én til disse ritualers betydning, kender én sig selv og sin fjende. Ifølge den berømte kinesiske taktikker Sun Tzu, er dette en uundværlig forudsætning for sejr. At vinde, er ifølge Sun Tzu ikke objektet for kampen, men bekymringen for og forebyggelsen af at et slagsmål opstår. Et slagsmål repræsenterer altid en taber (et tab), selvom - ligesom Pyrrhus - du er vinderen. Objektet er at begrænse skaderne, i.e. at forhindre volden i at eskalere. Hvis forberedelsen udelukkende hengives til det psykologiske aspekt af en konfrontation, vil personer der ikke er trænet i verbale og taktiske fraser, eller som kun praktisere fysisk og intet mentalt selvforsvar, imødekomme konfrontationen med endnu større mængde fysisk vold for at løse uenigheden.

Hvad er blitzdefence

Blitzdefence er den første type selvforsvar der er velegnet til både kvinder og mænd. Systemet bygger på det faktum, at de kvindelige kursusdeltageres behov for at forsvare sig selv, vil være meget forskelligt fra mændenes. De situationer, hvor kvinder har brug for at kunne forsvare sig, er som regel meget anderledes, end dem mænd oplever. Strategien i Blitzdefence er tilpasset den enkeltes behov, men forbliver alligevel tro mod den originale filosofi. Filosofi lægger stor vægt på at undgå farlige situationer og på at løse konflikter på en fredelig måde, allerhelst helt uden vold. En essentiel forskel mellem selvforsvar for mænd og kvinder er den potentielle overfaldsmand. I mændenes tilfælde drejer det sig oftest om en fremmed, mens vold imod kvinder i 70 % af tilfældene bliver begået af en person i kvindens omgangskreds. Selv om kvinder ofte er bange for at gå alene gennem parken eller en parkeringskælder midt om natten, opstår de farlige situationer desværre oftere i hverdagen.


"If my only tool is a hammer, then every problem looks like a nail to me."
Interview med GM Keith R. Kernspecht vedr. Blitz Defence.

Vil du kort opsummere hvorfor konkurrence og sparring ikke er tilstrækkelig forberedelse for en ægte trussel på gaden eller på et diskotek:

Kernspecht: Afgjort. Almindelige slagsmål adskiller sig fra almindelig sport eller den klassiske kamp på mindst 4 vigtige måder:

1) Der er ingen regler, ingen fair play, andre kan involvere sig, og ingen forhindre modstanderen, der har lagt dig ned og som prøver at i at slå dig bevidstløs og maltraktere dit ansigt eller sparker dig.
2) Angriberen overtaler ham selv til at slå og angriber på tæt hold.
3) Angrebet finder sted når a) du er uforberedt og b) når du er lammet af frygt. Sagt på en anden måde, angrebet begynder uden et signal fra en dommer.
4) Du står ikke ansigt til ansigt med en god træningspartner, men med et ”adrenalin monster”, der har oparbejdet sig selv til en vred tilstand. Du har ikke lært at tackle egen angst eller vilde aggression du støder på derude.

Interviewer: Jeg er en WT elev og har lært klassisk WT. At se på amatører i før - kamp situationen med hævede skuldre og hjælpeløse attituder gør mig irriteret.

Kernspecht: Som du ganske korrekt har observeret, er dette kun før – kamp stadiet. Under selve kampen anvender vi de samme teknikker som altid, nemlig effektive WT løsninger der har vist deres effektivitet i de mest ekstreme omstændigheder. Når tingene bliver seriøse, har det til ulempe hvis angriberen overvejende ser dig som farlig og værende i stand til at forsvarer dig selv. Han ville eventuelt kalde på hans venner eller endda finde et våben frem, for derigennem at genopnå status som den der er overlegen igen. At overbevise sin fjende om sin ægte styrke, at distrahere ham og diskutere egen taktik er nøglen til succes i en kamp. Truslen i sig selv om vold er beslægtet med en kamp imod din egen vilje. Det er ikke nødvendigt at ligne en WT fighter forud en kamp. Uanset om du har gjort et godt arbejde, vil det blive synliggjort efterfølgende: Hvis du med succes har afvist et slagsmål (3 point), hvis du ikke er blevet fristet til at imødekomme et slag (2 point), eller hvis du har været i stand til at mindske skaden med et enkelt slag uden nogen form for beskadigelse på angriberen mere end højst nødvendigt (1 point). Efter 40 års praktisk erfaring er selvhøjtidelighed mig ubegribeligt før en kamp.

Interviewer: Du har altid sagt at en WT kæmper ikke trækker sig tilbage, og nu taler du for at være kujon og demoraliserende tilbagetrukkenhed!

Kernspecht: Rent teknisk vil enhver form for retræte yde en risiko i WT præmisser, medmindre modstanderen svinger en meje for at amputere dine ben. Det tekniske aspekt er dog kun et blandt mange. Som underviser er det også min pligt at konfrontere dig med den juridiske fortolkning at dine rettigheder indenfor selvforsvar. Hvordan du takler situationen når alt kommer til alt, er helt op til dig, og det er noget du beslutter i selve øjeblikket. Dog kan du blive indkaldt til retten for at retfærdiggøre / afgive forklaring på dine handlinger. Endvidere må du, for ikke kun at vinde første omgang men også anden omgang i retten sikrer dig, at du handlede i overensstemmelse med loven. Såsom vidner og kropssprog der viser ingen våben, samt det at trække sig tilbage med enkelte skridt vil kunne tydeliggøre, at du ikke ønskede at starte et slagsmål. Du er kun berettiget til at anvende lovligt selvforsvar, når du er helt overbevist om at du er den der er under angreb. Men idet målet er at beskytte dit eget liv i den sidste ende, kan jeg kun give dig anvisninger. Du må og skal selv sætte dine prioriteter.