WingTsun til unge


Blitzdefence for unge

Hvad er blitzdefence?

Blitzdefence er den første type selvforsvar, som er lige velegnet for kvinder og unge mænd. Systemet bygger på det faktum, at de kvindelige kursusdeltageres behov for at forsvare sig selv vil være meget forskelligt fra mændenes. De situationer, hvor kvinder har brug for at kunne forsvare sig, er som regel meget anderledes, end dem mænd oplever. Strategien i Blitzdefence er tilpasset den enkeltes behov, men forbliver alligevel tro mod den originale filosofi. Denne filosofi lægger stor vægt på at undgå farlige situationer og på at løse konflikter på en fredelig måde, allerhelst helt uden vold. En essentiel forskel mellem selv - forsvar for kvinder og mænd er den potentielle overfaldsmand. Mens vold imod kvinder i 70% af tilfælde bliver begået af en person i kvindens omgangskreds. I mændenes tilfælde drejer det sig oftest om en fremmed.

Ritual - Kamp mellem mænd
Du ser frem til at gå i byen med dine kammerater. I drikker og har det sjovt. Du ser dig muntert omkring. Du får øjnekontakt med en fremmed, men du kikker et sekund for længe. Da du vender dig om til dine venner igen, puffer den fremmede til dig: ”Hey, hvad glor du på, har du et problem? Lyder denne situation bekendt. Omstændighederne kan selvfølgelig være anderledes: Du overser blinklyset fra en bilist og snupper den parkeringsplads han havde sat næsen op efter. Bilisten, drevet af adrenalin, stiger ud af bilen og fortæller dig i truende vendinger, at det var hans parkeringsplads. Den samme opførsel kan gøre sig gældende hos en fuld fodboldfan, hvis hold har tabt en kamp eller en bølle, som ser sig om efter et let offer at afreagere på. Vold mellem mænd følger et bestemt skema. Inden den egentlige fysiske kamp har aggressoren som regel allerede fornærmet sit offer. Han afprøver hvem der gør modstand, og hvem der ikke gør. Han er ikke ude efter en fair kamp, men slår pludseligt, måske midt i en samtale.

Strategi imod ballademageren
Blitzdefence er det først altomfattende selvforsvars koncept. Det giver dig en strategi til allerede fra begyndelsen at genkende og afdramatisere farlige situationer. For at gøre dette, bruger du en specifik konflikt-løsnings taktik i et forsøg på at undgå fysisk konfrontation. Hvis aggressoren ikke kan overtales, bruger du Blitzdefence teknikker for at gøre ham ukampdygtig. Disse teknikker er baseret på det kinesiske kampkunstssystem ”WingTsun”, som blev udviklet af en kvinde for omkring 250 år siden, med det formål at give kvinder en mulighed for at forsvare sig imod en fysisk stærkere modstander. Helt uden prangende eller komplicerede bevægelser kan WingTsun gøre det muligt for dig at udnytte modstanderens kræfter til din egen fordel og derved vinde konfrontationen.

WingTsun - Din backup
Alle kan lære WingTsun, da alle bevægelserne er naturlige og du behøver ingen forudgående erfaring. WingTsun giver dig en helt ny kropsforståelse, og gør dig bevidst om din indre styrke. Igennem træning med en partner udvikler du din følelse af selv-sikkerhed og du vil opdage, at du har en ny fornemmelse af tryghed. Igennem rollespil forstærkes din opfattelsesevne og dine WingTsun teknikker kombineres med konfliktløsnings teknikker. For at gøre det muligt at forsvare sig selv mod en stærkere modstander, lærer du at bruge din egen fysiske styrke så effektivt som muligt. Du lærer at slappe af for at gøre det muligt at bruge modstanderens fysiske kræfter imod ham selv. Dette medfører at træningen på en gang er afstressende og samtidig gavner din generelle fysiske sundhed og velvære. Undervisningen foregår i en venlig og afslappet atmosfære. Du træner i en gruppe, men individuelt. Den enkelte deltagers individuelle forcer bliver styrket og udviklet.